éjszakai tachycardia

Mi az az éjszakai tachycardia?

Az éjszakai tachycardia olyan tünet, amely különböző betegségekből és betegségekből eredhet, amelyek nem feltétlenül kapcsolódnak a szív-és érrendszerhez. E tekintetben emlékeztetni kell arra, hogy egy felnőtt tud beszélni tachycardia, amikor a szívfrekvencia a többi meghaladja a 100 veri percenként (bpm).

A megjelenése tachycardia éjszaka vezethet ébredés egy személy, aki, érzés a pulzusszám növekszik, lehet aggódni, vagy pánik, csak rosszabb a jövőben problémák. Bár, mint látni fogja a cikk során, sok esetben az éjszakai tachycardia nem súlyos betegség, a tünet nem szabad alábecsülni, különösen, ha hajlamos manifesztálni magát több éjszaka egy sorban, vagy ha ez társul más tünetek, amelyek a súlyos mögöttes kóros állapotok indikátora lehet. Ilyen esetekben az orvos tanácsa pótolhatatlan.

Mik az okai az éjszakai tachycardiának?

Mint már említettük, az éjszakai tachycardia olyan tünet, amely különböző eredetű és természetű okok miatt fordulhat elő. Köztük emlékszünk:

A szívet érintő kóros állapotok, mint például szívritmuszavarok( rendellenes ritmuszavarok), a szívszövet károsodása( például myocardialis infarctus miatt), szívelégtelenség, stb.

Szorongásos zavarok, pánikrohamok és stressz: sok esetben a tachycardia a szorongás szomatizációja, különösen az intenzív stresszállapot, és pánikrohamok jele is lehet.

Hyperthyreosis: a pajzsmirigy hormonok túlzott mértékű termelése, amely a pajzsmirigy túlműködését jellemzi, szintén hatással van a kardiovaszkuláris rendszerre, ami valójában a szívfrekvencia növekedését és a szív összehúzódás erejét eredményezi.

Vérszegénység: a vérszegénység jelenléte negatív hatással lehet a szívre, ami tachycardia. A betegség miatt a különböző szervek és szövetek kevesebb oxigént kapnak, ezért a szív, próbálja kompenzálni ezt a feltételt, megpróbál jobban dolgozni, hogy biztosítsa a megfelelő oxigénfogyasztás minden területén a test.

Gyenge emésztési és gastro-oesophagealis reflux: néha az éjszakai tachycardiát rossz emésztés okozhatja-például túl sok és” nehéz ” étel vagy gastro – oesophagealis reflux jelenléte miatt.

Alkoholizmus és dohányfüggőség: a függőség ezen körülményei-az alkohol, illetve a dohányfüstölés-akár éjszaka is szívdobogást okozhatnak.

Figyelembe véve bizonyos típusú gyógyszerek: éjszakai tachycardia fordulhat elő, mint egy mellékhatása a gyógyszeres kezelés lefekvés előtt vagy este. Példák az ilyen gyógyszerek: anti-asztmás gyógyszerek, gyógyszerek a hypothyreosis, efedrin, dekongesztánsok, adrenalin, stb.

Hormonális változások: éjszakai tachycardia is előfordulhat válaszul a hormonális változások és változások. Ezért nem meglepő, hogy a különböző nők ezt a tünetet röviddel a menstruáció előtt, vagy a menopauza alatt.

Élénkítő szerek lefekvés előtt, mint például a koffein italok.

Epizódok éjszakai tachycardia is okozhat rémálmok eredményeként érzelmek – negatív, de különösen intenzív -, hogy képesek generálni.

Milyen jelek és tünetek társulnak az éjszakai tachycardiához?

Az éjszakai tachycardia észrevehető és hirtelen jelentkezik, ami egy ember ébredéséhez vezet, és problémákat okoz. Szívdobogás közvetlen következménye az éjszakai tachycardia, hanem nappal, függetlenül attól, hogy az oka. Azonban attól függően, hogy az oka, hogy vezetett a kérdéses tünet, előfordulhat, hogy különböző tünetek, többé-kevésbé súlyos, amelyek intenzitása betegenként változhat. Köztük vannak:

 • Mellkasi és mellkasi szorító érzés (ezeket a tüneteket súlyos szívpanaszok és gastro-oesophagealis reflux is okozhatják);
 • Nehézlégzés (légszomj) és légszomj;
 • Hideg verejték;
 • Ödéma;
 • Égő érzés és / vagy hasi fájdalom;
 • Hányinger és hányás;
 • Dizzinesses;
 • Syncope;
 • Látászavar;
 • A szorongás érzése (a szorongás tipikus tünete, azonban is előfordulhat, mert egy rossz rémálom);
 • Idegesség;
 • Asthenia;
 • Hőhullámok (a menopauzális időszak tipikus tünete).

Persze, ezek csak néhány a tünetek, hogy előfordulhat miatt éjszakai tachycardia. Tünetek, valójában, nagyon változhat személyenként, nem csak attól függően, hogy az oka az éjszakai tachycardia, hanem attól függően, hogy a súlyossága és jellege, patológiás vagy nem kóros.

Mikor kell aggódni, és mikor kell orvoshoz menni?

Szerencsére, a legtöbb esetben, az éjszakai tachycardia hajlamos spontán módon, rövid idő alatt visszafejlődni. Ha a tünet szórványos módon nyilvánul meg, ha hajlamos néhány perc alatt kifejezni magát, és ha kimutatható a potenciális nem patológiás ok(mint például a túl bőséges esti étkezés, kávé lefekvés előtt, gyógyszeres kezelés, alkohol vagy kábítószer-bevitel, stb.), általában nem kell aggódni, mivel valószínűleg a kérdéses esemény nem rejti el a kóros okok. Különben is, a további nyugalmat, még mindig kérheti az orvos véleményét.

Ellenkezőleg, amikor éjszaka tachycardia gyakran nyilvánul meg, tart a különböző időpontokban és / vagy társul a “gyanús” tünetek, kérő orvosi tanács elengedhetetlen. Ha a probléma különösen akut (például, ájulás, szorító érzés a mellkasban, stb.), majd a kiáltvány az esemény lenne jó, hogy forduljon az orvosi szolgálat, vagy forduljon a legközelebbi mentő.

A diagnózis fontosságát jelenlétében éjszakai tachycardia

Jelenlétében éjszakai tachycardia, a helyes diagnózis az orvos döntő, hogy azonosítsa a jelenléte bármilyen kóros állapot, amely adott okot a tünet. Amikor a beteg megy az orvoshoz, ezért ez az orvosi szám feladata, hogy összegyűjti az összes lehetséges információt az esemény, valamint a tünetek jelentett a beteg (anamnesis). Csak az összegyűjtött adatok alapján, az orvos képes lehet megfogalmazni az első diagnózis, amely igazolható elvégzésével vérvizsgálat (hematokrit és egyéb részletesebb elemzés és előírások), diagnosztikai vizsgálat (pl. EKG, Holter szívmonitorozás és echokardiográfia, gastroscopy, pajzsmirigy ultrahang, stb.  D.) és szakemberek (kardiológia, gasztroenterológia, endokrinológia, pszichiátria stb.típusai).

Éjszakai tachycardia kezelése és kezelése

Természetesen, az éjszakai tachycardia kezelése függ, és szorosan kapcsolódik a kezelés, vagy, Mindazonáltal, az oka annak megszűnése, hogy okozta. Ezért a helyes diagnózis fontosságát megerősítik. Főszabály szerint, amikor az éjszakai tachycardia provokálja a nem-patológiás feltételek, nincs szükség, hogy beavatkozzon egy adott kezelés, de elég ahhoz, hogy néhány egyszerű viselkedési intézkedéseket, mint például:

 • Ne egyen túl sok esti étkezés alapján élelmiszerek, amelyek nehéz megemészteni;
 • Kerülje a stimulánsok lefekvés előtt, mint például a kávé vagy néhány szénsavas italok;
 • Kerülje az esti alkoholfogyasztást;
 • Kerülje a füstöt.;
 • Az éjszakai tachycardiát okozó gyógyszerek abbahagyása (azonban meg kell jegyezni, hogy a folyamatban lévő kezelés megszakítása csak akkor történhet meg, ha azt orvosa kifejezetten javasolja);
 • Csökkentse a stresszt és a szorongást, amennyire csak lehet.

FARMAKOLÓGIAI TERÁPIÁK

Jelenlétében éjszakai tachycardia okozta kóros okok, lehet, hogy szükség van a gyógyszeres kezelés. Nyilvánvaló, hogy a gyógyszeres kezelés kell előírni egy orvos vagy szakember, gondos diagnózis után, a patológiás állapot típusa és súlyossága, hogy vezetett a tünet. Között a lehetséges gyógyszerek, hogy lehet használni, hogy ellensúlyozza az éjszakai tachycardia, annak okai, például:

 • Ritmuszavarok és béta-blokkolók szívritmuszavarok jelenlétében;
 • ACE-gátlók és angiotenzin II receptor blokkolók szívelégtelenségben;
 • Gastroprotectia és antacidumok a gastroooesophagealis reflux terápiában;
 • Gyógyszerek a pajzsmirigy-rendellenesség betegek hyperthyreosis kezelésére;
 • Gyógyszerek dohányzásról való leszokás tabagizmus jelenlétében.

További információ az összes rendelkezésre álló terápiák kezelésére lehetséges patológiai okai éjszakai tachycardia (szívbetegség, hyperthyreosis, vérszegénység, szorongás, pánikrohamok ,alkoholizmus és tabagizmus, gastroesophagealis reflux, stb.), kérjük, olvassa el az olvasó cikkeket ezen az oldalon.

NEM FARMAKOLÓGIAI KEZELÉSEK

Között a nem-drog kezelések, hogy lehet használni ellen éjszakai tachycardia, hanem nappal, megtaláljuk a Valsalva manőver. Azonban, mivel ez a manőver nem minden beteg számára alkalmas, csak a szigorú utasításokat az orvos.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Erdemes Vasarolni
Erdemes Vasarolni