Fizikai aktivitás és sport az evolúciós korban

Ezekben az években, szükséges, hogy legyen pozitív elemek a folyamat előmozdítása, képes szülni, illetve fenntartani a motivációt a srác, nem csak a hideg előadók merev, szabványosított rendszerek motorok.

Modern programozás

Maga a gyakorlatnak nincs értelme, kivéve, ha be van illesztve egy programozott kontextusba.  Modern programozás (szervezése oktatási pillanatok) jellemzi az a tény, hogy ez eltolta a figyelmet A tartalom, hogy a tantárgyak az oktatási tevékenység, az emberek

Célok (célok) az evolúciós célok kora (hosszú távú, középtávú, rövid távú) az evolúciós tartalom kora (gyakorlatok és célok elérésére javasolt helyzetek) az emberi fejlődés kora( aktív témák)

 az életkor a fogalmak közötti kölcsönös függőség

Azáltal, hogy összekapcsolja a gyakorlati részt az elméleti rész, akkor válik motiváltabb, mint a tanulás, mert csatlakozik az újonnan tapasztalt helyzetekben. Fontos, hogy hosszú, közép-és rövid távon mind a célkitűzések megvalósítását, mind eredményességét, mind pedig a választást le kell tesztelni, ha a témák motivációja (a racionális eszmecsere előmozdítása a személlyel, elkerülve a PYGMALION hatását)

Az érdeklődési körökkel való együttműködés módszere (egyénivé válás) Ez a módszer a csoport emberi szükségleteinek kielégítésének elvén alapul. Ebben a tekintetben az ülést úgy tartják, hogy megfeleljen az egyes témák igényeinek, integrálva azt az Általános kontextusba (csoport). Sok serdülő hagyja el a fizikai aktivitás pontosan azért, mert ez túl szabványosított, és alkalmazni túl deduktív

Az iskolai testnevelés céljai

Az oktatásnak mindenekelőtt az emberi fejlődés olyan eszközének kell lennie, amely figyelembe veszi a lakosság valódi szükségleteit, de egyben annak is (pl. érdekcsoportok bevonásával). Ezért nem csak a fizikai fejlődésre kell vonatkoznia, hanem a társadalmi és motivációs pszichológiai fejlődésre is.

Mindez bevezetésére a motoros gyakorlat általános kiindulási környezetébe, mint megelőzés, motiváció, részvétel és társadalmi fejlődés eszközére.

A MOTIVÁCIÓHOZ HOZZÁJÁRULÓ MUNKAMÓDSZEREK

 • A motiváció a fő eredménye az Ön igényeinek kielégítésének.
 • A megfelelő választásnak köszönhetően:
 • Munkamódszerek (csoportos munka-individualizáció) (induktív-deduktív)
 • a munka alapelvei (sokoldalúság, többfunkciós, egyéb sportok)
 • Tevékenység
 • Minden egyes fiú igényeit kielégítheted.

A megfelelő tartalom kiválasztása

Ellenőrizze a tartalom és a célok közötti kapcsolatot, gyógyítsa meg a motivációs szempontokat, majd az alanyok szükségleteit.

A munka hatékonyságának javítása érdekében figyelembe kell venni a módszer relevanciáját és összhangját ,a végrehajtás fontosságát és megvalósíthatóságát (helyiségek, anyagok, szezonális váltakozás).

 • Induktív módszer deduktív módszer
 • előíró jellegű-Levonó feladatok megoldása
 • A vegyes módszer varázsló megnyitása
 • A feladatok hozzárendelésének módszerének ingyenes tanulmányozása
 • Kísérletezés-megfigyelés-összehasonlítás-absztrakció-általánosítási magyarázat a korrekció teljesítményének igazolása
 • A főhős a tanulási folyamat egy diák játékos a főszereplő a tanulási folyamat egy tanár tréner
 • To emelés = to pull to emelés = to put inside
 • A hozzáállás a tanuló aktív ” a ” passzív
 • B nagyon ragaszkodik a polivalencia elvéhez: jó részvétel, érzelmi-társadalmi-kognitív motor, amely nem tartja be a polivalencia elvét
 • A szervezet többcélú, multilaterális és multifunkcionális program
 • az egyetemesség elve: a motoros tevékenységnek a készségek és képességek fejlesztésére kell összpontosítania, amelyek tolerálhatósága, bátorsága és valósága változatos
 • a többtevékenység elve: az oktatási szempontokra, azaz a tartalomra, eszközökre és szervezetükre vonatkozik (játékok, útvonalak, rendszerek, több teszt)
 • sport klub alapelv: számos különböző sportágak vagy játék akciók gyakorlatára utal, amelyeket azonos

A” one-way and standardized ” physical activity program a fő célja -, hogy képezze és fejlesztse a fizikai minőséget, amely leginkább szerepet játszik ebben a sportban. Ehhez képzési programok használják, hogy több ismétlődő gesztusok, szinte elkerülhetetlen kockázatot, lassítani, vagy ami még rosszabb, blokkolja a tanulási folyamatokat a gyermek finom motoros készségek.

Ezzel szemben a” multilaterális ” gyakorlat hozzájárul a diákok mentális és fizikai tulajdonságainak párhuzamos és kortárs fejlődéséhez, mivel más, alternatív és többcélú gyakorlatot alkalmaz. Ezért a tanulási folyamat sokoldalúságának tájékoztatnia kell a kamaszkori tanulás elvét.

 • Tényezők a jó egészség az osztályteremben
 • A hasfalizmok erőssége és tónusa
 • Az ágyéki és végtagok rugalmassága
 • A test összetétele az izomtömeg és a zsírszövet aránya
 • Kardiovaszkuláris és légzőszervi hatékonyság
 • A lecke szervezése
 • Fűtés (a test t ° – os növelése, a légzésritmus gyorsulása, központi idegrendszer és a központi idegrendszerre ható feszültség növelése)
 • A központi rész a cél (sport gyakorlat, a sportból származó taktikai és technikai akciócsoportok, a hagyományos készségek fejlesztése speciális gyakorlatok segítségével
 • A fejlődés a tényezők a jó egészség
 • Hitching (izmok helyreállítása, vérkeringés, légzés, pszichológiai állapotok, a legalkalmasabb a nyomon követés
 • Koordináta képességek

Koordinációs készségek vannak osztva:

Általános: mozgástanulási képesség, irányítás és menedzsment képesség, a mozgás alkalmazkodási és átalakítási képesség Speciális: tér-idő érzékelés, egyensúly, kombináció, differenciálás, reakció, elvárás, motor fantasy, ritmizálás

PSZICHOMOTORY: térbeli-időbeli strukturálás és a szem-és szem-farfekvéses megjelenítés, lateralitás, oktatás és a légzés szabályozása, az izomtónus szabályozása és pszichomotoros relaxáció, Általános dinamikus koordináció

A legkedvezőbb időszak fejlesztési koordinációs készségek 7-től 12 évig: az első életévben alakul ki, főleg a képesség, hogy megtanulják irányítani a motort, de az évek során jelentős növekedése a képesség, hogy alkalmazkodjanak a tartály át mozgását. Az Általános koordinációs készségek a sportgyakorlathoz szükséges automatikus eszközök középpontjában állnak. A koordinációs készségek képzéséhez mindig meg kell különböztetni az ösztönzők tartalmát, minőségét és intenzitását, valamint a kínálat módját. A koordinációs készségekhez képest könnyebb a felnőttkorban felgyógyulni, pontosan azért, mert ezek érzékenyebbek az élet bizonyos szakaszaiban a képzésre.

Erő

a mennyezet erőssége és ereje nem megy el a képzésre, különösen a serdülőkorig, mivel a túlzott funkcionális túlterhelés hatással lehet A fiú csontvázának megfelelő növekedésére. A gyors hatalom a feltételes képességek képességének alapvető képviselője a 6-14 éves időszakban, ezért megfelelően ösztönzik őket.

Sebesség

A központi idegrendszer fejlődésével összefüggésben, 7-8 év és 12-13 év között éri el a legmagasabb fejlődést. A gyorsaság fejlődése kéz a kézben jár a koordinációs készségek fejlesztésével, így megérthetjük a multilateralizmus és a multifunkcionalitás fenti elveinek fontosságát.

ellenállás mozgása

aerobic, nincs ellenjavallata ennek a képességnek egy korai korban, bár szükséges figyelembe venni az általános hiánya motiváció, hogy a gyermekek szembesülnek ezekkel a gyakorlatokkal; lattacida: nem ösztönzi konkrét gyakorlatok, de továbbra is szabadon fejleszteni a gyermek során spontán játékok

Közös mobilitás

a mozgások nagy túrával történő elvégzésének képessége a pubertás alatt csökken egy párhuzamos fejlődési erő miatt, amely megpróbálja elnyomni, így erősödik a 12-16 közötti időszakban

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Erdemes Vasarolni
Erdemes Vasarolni