merevedési zavar

Általános megjegyzések

Az erectilis dysfunctio a jó szexuális vágy ellenére sem képes kielégítő erekcióra és / vagy fenntartására. ErettileProblema dysfunctio elég gyakori a férfiak több mint 40 éves, erectilis dysfunctio függhet: specifikus fizikai feltételek (például: cukorbetegség, atherosclerosis, sclerosis multiplex, stb.), bizonyos gyógyszerek szedése (például, diuretikumok, neuroleptikumok, kortikoszteroidok, citotoxikus gyógyszerek, stb.), pszichológiai problémák (például: depresszió, szorongás, stb.) és egyéb okok (például: alkoholfogyasztás, kábítószer-használat stb.)., Cigarettázás, stb.).

Az erectilis dysfunctio pontos diagnózisa mindig alapos, objektív és alapos kórtörténeten alapul. Az erectilis dysfunctio kezelése magában foglalja az ok-okozati terápiát, azaz az erekciós problémák okait és a tüneti terápiát, amelynek célja, hogy segítse a beteget az erekcióban.

Egy rövid áttekintést arról, hogy a pénisz és az erekció

A pénisz egy hím nemi szerv. A pénisz, valójában, egy férfi hordozza a méh egy nő Sperma, azaz folyékony, gazdag sperma, szükséges reprodukció a faj. A pénisz, képesek felismerni a különböző jellegzetes anatómiai elemek, hogy:

 • Két cavernosus test, amely során áramlását az úgynevezett cavernosus artériák;
 • Egy szivacsos test, amelyben a húgycső nagy része áthalad. A húgycsövet arra használják, hogy spermát és vizeletet nyomjanak ki a húgyhólyagból.;
 • A fej (vagy a fej), amelyben a külső nyílás a húgycső található, az úgynevezett hús húgyúti;
 • Fityma, azaz egy bőrréteg, amely eltakarja a fejet.

Mi az a pénisz erekció?

A pénisz erekció jelensége (erekció vagy pénisz) a gerincvelő visszatükröződése, amely a barlangi artériákban (tehát a barlangos testekben) nagy véráramlást von maga után, és a pénisz keménységének és méretének növekedéséhez vezet. Az erekció során a pénisz, ha a vér áramlását a barlangos szervek helyes, akkor is emelkedik a pénisz; ha ehelyett, a fent említett véráramlás kevesebb, mint a tényleges kapacitása a corpus cavernosum, magasság, intergidravlika, valamint a méret a pénisz korlátozott. A pénisz erekciója összetett fiziológiai válasz, amely tükrözi a férfi szexuális izgatottság állapotát, és függ az érrendszer, az endokrin (vagy hormonális), a neurológiai, izom-és érzelmi mechanizmusok ideális integrációjától.

Mi az a merevedési zavar?

Erectilis dysfunctio a képtelenség, hogy az erekció a pénisz, akkor is, ha van egy jó szexuális vágy. A férfiak körében az erectilis dysfunctio a szégyen forrása, és jelentősen negatív hatással lehet hangulatuk hangszínére, a partnerekkel való kapcsolataikra és általában az életminőségre.

A merevedési zavar és az impotencia ugyanaz?

Szerint néhány gondolat áramlatok a kifejezés Impotencia szinonimája az erektilis dysfunctio; mások, éppen ellenkezőleg, magában foglalja a széles és változatos szexuális zavarok, amelyek befolyásolják a képességét, hogy erekció a pénisz, a jelenség az ejakuláció, a fázis az orgazmus és stb.

Járványtan

Merevedési zavar egy nagyon gyakori betegség, különösen az idősebb férfiak. A legmegbízhatóbb statisztikai felmérések azt mutatják, hogy:

 • Körülbelül a 40 és 70 év közötti férfiak fele az erectilis dysfunctio bizonyos fokára panaszkodik;
 • A 40-70 éves férfiak körülbelül 10% – a szenved súlyos merevedési zavarban;
 • Csak a 40 év alatti férfiak 5-10% – A van kitéve merevedési zavarnak.;
 • Olaszországban a férfiak erekciós problémák teszik ki 3 millió, ez körülbelül 10-15% – a A teljes férfi lakosság.

Indokolás

Az erectilis dysfunctio okai számos; valójában a többé-kevésbé hangsúlyos képtelenség a pénisz erekcióra függhet bizonyos orvosi állapotok (fizikai okok), bizonyos gyógyszerek használata, speciális mentális állapotok (pszichológiai okok) és egyéb további körülmények (egyéb okok).

Erectilis dysfunctio fizikai okai

Orvosok megkülönböztetni öt fajta fizikai okok:

Traumatikus fizikai okok. Ezek közé tartozik minden olyan körülmény, amelyben az erekció lehetetlenségének oka a péniszsérülés.

Merevedési zavar eredményeként trauma a pénisz is nevezik poszttraumás merevedési zavar.

Érrendszeri fizikai okok. Ezek közé tartozik minden egészségügyi feltételek, amelyek befolyásolják a vér áramlását a pénisz.

Erectilis dysfunctio miatt ilyen feltételek nevezik vasculogen erectilis dysfunctio.

Neurológiai fizikai okok. Ezek tartalmazzák az összes olyan egészségügyi állapotot, amely befolyásolja az idegrendszer egészségét és annak a péniszre gyakorolt kontrolláló hatását.

Erectilis dysfunctio az ilyen állapotokból származó úgynevezett neurogén merevedési zavar.

Hormonális fizikai okok. Ez a fajta okok közé tartozik az összes orvosi körülmények, amelyek megváltoztatják a termelést a hormonok részt vesz a jelenség a pénisz erekció.

Erectilis dysfunctio ezen állapotok miatt is nevezik hormonális erectilis dysfunctio.

Anatómiai fizikai okok. Ezek közé tartozik minden egészségügyi feltételek, amelyek kapcsolódó anatómiai változások a pénisz.

Ettől függően a merevedési zavar ismertebb nevén anatómiai merevedési zavar.

TRAUMÁS FIZIKAI OKOK

Néhány statisztikai vizsgálat szerint a férfiak 15-25% – a, akik súlyos traumát szenvedtek a pénisz fejének, merevedési zavar alakulhat ki. Az orvosok is úgy vélik, poszttraumás merevedési zavar, amely a pénisz károsodása miatt fordul elő, amely előfordulhat, akaratlanul, közben műveletek a nemi szervek.

ÉRRENDSZERI FIZIKAI OKOK

Az erectilis dysfunctio kialakulását előidéző érrendszeri állapotok közé tartoznak a cardiovascularis betegségek (pl. atherosclerosis, szívbetegség stb.).), hypertonia és diabetes szövődményeivel.

NEUROLÓGIAI FIZIKAI OKOK

Az erectilis dysfunctio neurológiai okai közé tartozik: sclerosis multiplex, Parkinson-kór, gerincvelő sérülés és stroke szövődményeivel.

HORMONÁLIS FIZIKAI OKOK

Az erectilis dysfunctiót okozó hormonális állapotok tipikus példái a hypogonadismus,hyperthyreosis, hypothyreosis és Cushing-szindróma.

ANATÓMIAI FIZIKAI OKOK

A leghíresebb anatómiai anomália, ami meghatározza a merevedési zavar az úgynevezett Peyronie-kór.

Erectilis dysfunctiót okozó gyógyszerek

Között a gyógyszerek, amelyek okozhat merevedési zavar:

 • Vízhajtó. Ezek növelik a vizelettermelést; olyan betegségek kezelésére szolgálnak, mint a magas vérnyomás, a szívelégtelenség és a vesebetegség.;
 • Vérnyomáscsökkentő gyógyszerek (pl. béta-blokkolók). Magas vérnyomás kezelésére használják.;
 • A rostok. Tartozik a kategóriába a hipolipidémiás gyógyszerek (gyógyszerek, amelyek csökkentik a vér lipidszint), használják a kezelés a hypertriglyceridaemia (azaz, a vér trigliceridek jelenléte);
 • Bizonyos mentális betegségek kezelésére szolgálnak, elsősorban skizofrénia kezelésére.;
 • Antidepresszáns. Ezek elsősorban a depresszió kezelésében, másrészt bizonyos típusú fájdalom kezelésében megmutatkoznak.;
 • A kortizol-alapú kortikoszteroidokat elsősorban gyulladáscsökkentő szerként és az immunrendszer elnyomó szereként alkalmazzák.;
 • Anti-H2 vagy hisztamin 2-receptor antagonisták. Egy adott biokelluláris mechanizmusnak köszönhetően csökkentik a gyomorsavas emésztőnedvek termelését. Az orvosok anti-H2-t írnak elő olyan betegségek kezelésére, mint a gastritis (pl. krónikus gastritis), peptikus fekély, gastrooesophagealis reflux, stb;
 • Antikonvulzív gyógyszerek. Epilepszia kezelésére használják;
 • Antihisztamin gyógyszer. Allergiás reakciók (pl. szezonális allergia, stb.) okozta tünetek kezelésére használják.).);
 • Anti-androgének. Ezek a gyógyszerek a funkció megakadályozza vagy gátolja a biológiai hatások androgének, férfi nemi hormonok. Anti-androgének használják a kezelés jóindulatú prosztata hiperplázia, hirsutismus, férfi androgén kopaszság, stb.;
 • Citotoxikus szer. Ezek a kemoterápiás gyógyszerek kategóriája. Kemoterápiás gyógyszerek, vagy több egyszerűen kemoterápiás gyógyszerek, a daganatok kezelésére javallt gyógyszerek.

A merevedési zavar pszichológiai okai

Amint azt a kezdeti feltevés is jelzi, az erekció képessége érzelmi természetű mechanizmusok is. Így a képesség, hogy van vagy nem, hogy egy jó erekció is függ, bizonyos mértékig, a psziché.

Ugyanakkor, az orvosok úgy vélik, a pszichológiai oka a merevedési zavar:

 • Depresszió. Hosszú ideig alacsony hangulat, szomorúság, stb. befolyásolhatja a képességét, hogy erekció még mélyen;
 • Riadó! A szorongás lehetséges okai a kellemetlen helyzetekben, szorongás, félelem, stb.;
 • Problémák vagy érzelmi trauma, hogy merülhet fel:
 • Kapcsolati problémák;
 • Egy vagy több szexuális visszaélés története;
 • A szexuális tapasztalat hiánya;
 • Szexuális zavarok vagy diszfunkciók története;
 • Kezdj új kapcsolatot.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Erdemes Vasarolni
Erdemes Vasarolni