Oktatás és egészségügy es a fizikai aktivitás tudományos megújítása

Manapság mind a férfiak, mind a nők felismerték a fizikai aktivitás fontosságát minden korosztály számára, faji, társadalmi-gazdasági státuszban, mind pedig az orvosok. Sőt, a következő a interjúkat, azt tapasztalhatja, hogy mindig befejezésül arról, hogy annak érdekében, hogy érezd jól magad, érdemes szemmel tartani a helyes táplálkozás, fizikai tevékenységben.

Abban a társadalomban, amelyben élünk, az életmenet, aminek ki vagyunk téve, nagyon eszeveszett, így egy kis időt szentelni magunknak, nagyon nehéz lesz, de ennek ellenére a lakosság nagy része megpróbál egy kis helyet találni napközben.

A sportra ösztönzőleg hatnak például az igények és motivációk:

  • szüntesse meg a nap folyamán felgyülemlett stresszt
  • a cardio-respiratorikus aktivitás javítása
  • funkcionális visszanyerés
  • fogyás
  • izomerősítés
  • és még több.

Ezeket a célokat minden igényre külön program segítségével lehet elérni.

A rövid bevezetés után a következőket szeretném kiemelni:

  • a jó fizikai aktivitással járó kalória-ellátás képes izmok kialakítására és zsírlerakódások kiküszöbölésére.
  • egy tipp mindig adok mindenkinek, hogy igyon sok vizet a nap folyamán, és ne snacking között étkezés; csak fél “reggel és fél” délután alapuló gyümölcs megengedett.

Amikor formában vagyunk, jól érezzük magunkat, és nyugodtabban kommunikálunk a külvilággal. Ma az új technikák lehet ajánlani bárkinek, hogy közelebb a világ a sport, különösen az edzőteremben, mivel tekintettel a különböző korok tudod differenciálni edzések. Íme néhány példa:

Pilates

Ez a fegyelem magában foglalja a test és az elme szoros kölcsönhatását, javítja a testtartást, a rugalmasságot, az izomerőt, a koncentrációt és a légzést. Ezek a tanítási módszerek mindenkinekajánlottak.

Az edzőteremben

Ez a fajta edzés olyan munkából áll, amely súlyzók, súlyzók és eszközök használatát teszi szükségessé mind a kardiovaszkuláris funkció, mind az izomtónus javítása érdekében. Bizonyos típusú tantárgyak, akkor összpontosítani cardio, összekapcsolva csak néhány ingyenes gyakorlatok. Ez a sport ajánlott azok számára, akik szeretnének vásárolni izomtömeg, izomtömeg, fogyás, rehabilitációs gyakorlatok műtét után.

Body toning

Ez az üzleti áll testsúly gyakorlatok, a zene használata nélkül a lépés. Gyakorlatok Fit labda Ez a fajta edzés ajánlott mindenki számára, lehetővé teszi, hogy végre minden gyakorlat, toning, hasi, izomlazítás, különösen a vissza. ezen utolsó ponton szeretnék rámutatni arra a tényre, hogy Fit ball egy eszköz, amely ajánlott azok számára, akik a hátproblémák, pontosan azért, mert képes követni a gerinc, védi, és elkerülve a kellemetlen fájdalmak. Végezetül elmondhatjuk, hogy az aktív életmód javítja az életminőséget, a fizikai aktivitás fokozatos növekedése pedig csökkenti a szívbetegség kockázatát.

A fizikai aktivitás tudományos frissítése

Végül, a tudomány, a kimenet a hivatalos felfedezés nyújt vizsgálatokat közvetlenül a hatása anti-aging miatt fizikai tevékenységet gyakorolják rendszeresen, de bármely életkorban, amely kimondja, hogy megakadályozza az öregedés leukocita sejtek vagy fehér vérsejtek kering a érfal, Öregedés, valamint a fizikai aktivitás(pot védő hatás), a testmozgás is jótékony hatással van a típusú hemodynamics, anyagcsere -, gyulladáscsökkentő, illetve nem csak.

DE HOGY MŰKÖDIK?

A rendszeres fizikai aktivitás egy nagyon fontos enzim, a telomeráz enzim termelődésének növekedését jelenti. Nyilvánvalóan, hogy jobban megértsd, mi az, arra kell koncentrálnod, hogy mi az a telomere és hol van.

A Telomere annak a kromoszómának a terminál területe, ahonnan a név maga származik, amely erősen ismétlődő DNS-ből áll, amely nem kódol semmilyen fehérjeterméket. Fontos szerepet játszik az információveszteség megelőzésében, ha kromoszómákat duplikál. A DNS-polimeráz valójában nem képes reprodukálni egy kromoszómát mindaddig, amíg meg nem áll; ha nem lennének telomerek, amelyek ezután minden replikációval összekapcsolódnának, a DNS-replikáció minden esetben a genetikai információk jelentős elvesztését eredményezné. Bizonyíték van arra, hogy a telomerek fokozatos lerövidülése a sejtek és az egész test öregedésével jár. Telomerek, azonban, különösen szinten csírasejtek, mind a szomatikus sejtek magas szintű replikáció (fehérvérsejtek), elterjedt a telomeráz enzim hiányában, amely minden replikációs emberi telomerek lerövidül a száma bázispár fáradtságtól.

Keresés

Egy tudóscsoport mérte meg a telomerek vérmintáiban a profi sportolók csoportjában vett telomerek növekedését, összehasonlítva őket az azonos korú és egészséges, nem dohányzó emberekkel.

Eredmények

A rendszeres fizikai aktivitás a hemodinamikai, metabolikus és gyulladáscsökkentő típus jótékony hatását fejti ki, mindezt nagyrészt a gyakorlat által kiváltott vasoprotektív hatás révén. Ennek a hatásnak a molekuláris mechanizmusai azonban nem ismertek. Nemrég, Werner pedig a kollégái tesztelték azt a hipotézist, mind az egér modell az emberek, hogy a telomerek a szabályozó fehérjék, ismert a carcinogenesis tanulmányok játszanak elsődleges szerepet abban, hogy a mechanizmusok a sejtek öregedését, valamint a túlélés, részt vehet a váza-védelem által okozott fizikai aktivitás.

A szerzők azt mutatták,hogy az alanyokat a telomeráz fokozott aktivitására, a fehérjék hyperexpressiójára, a telomerek stabilizálására és a sejtciklus fő inhibitorainak csökkent expressziójára képezték. Végül, a képzett középkorú alanyok a képzetlen kontrollokhoz képest csökkent telomérhossz mutatkozott.

A szerzők azt a következtetést vonják le, hogy a rendszeres testmozgás a telomerek által a stabilizáló fehérjék túlzott expresszióját okozza mind a vascularis, mind a keringő sejteken. Az ilyen hatások, amelyeket a TERC és az eNOS központi mediátorainak tekintenek, a stressz-oxidatív vascularis apoptosisra gyakorolt védő hatást gyakorolnak, és még a keringő sejtekre is lassulást okoznak a felszabaduló telomerek eróziójában. Ezek az adatok először fényt derítettek a vasoprotektív hatás alapját képező molekuláris mechanizmusokra, nem csak a rendszeres fizikai aktivitás okozta mechanizmusokra. A testmozgás megakadályozza a sejtszeneszenciát a keringő leukocitákban és az érfalban.

ÖREGEDÉSGÁTLÓ HATÁS

Az eredmény az, hogy a hosszú távú fizikai aktivitás aktiválja a telomerázt, még a vizsgált sejtekben is (leukocyták vagy leukocyták). A tanulmány, telomere veszteség különösen csökkent az idősebb sportolók, akik már gyakorolta sok éve. “ez közvetlen bizonyítéka a hatása az öregedés-gátló gyakorlat,” mondta Ulrich Laufs, az egyik a tanulmány szerzői.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Erdemes Vasarolni
Erdemes Vasarolni