Virtuális valóság, mit vár a jövőben

Az elkövetkező években, köszönhetően a fejlődés, virtuális valóság lesz forradalmasítani. Látni fogjuk, hogy a vezérlő megérinti, amit látunk, egyre természetesebb képek és avatarok lesznek, amik megegyeznek a hús és csont embereivel.

A virtuális valóság, ahogy ma ismerjük, és ahogy megtanultuk használni, hamarosan megtörik. Nem az eljövetele óta az új technológia, hogy megtapasztalják a magával ragadó 360 fokos tapasztalat, hanem a fejlődés ő maga az utóbbi időben. Egy nagyon személyre szabott és reális avatar, a kontrollált tapintásvezérlők egyszerű kesztyűvel, jobb képminőséggel és görgetéssel a megtekintési területen csak néhány nagy újdonság, amely forradalmasítja a VR-t a közeljövőben.

Valójában, ha egy kis lépést teszünk hátra, a virtuális valóság jelentős lépéseket tett előre az elmúlt években. Ha például úgy gondoljuk, hogy a korai alacsony költségű VR nézők, mint a Google karton, vagy a hibák a korai nézők, bár a minőség és az autonóm, észrevesszük, hogy mennyi virtuális valóság már előrehaladott. Ezek az eszközök, például okoz egy erős értelemben az elidegenedés, hányinger (azt mondta, utazási betegség) a felhasználók számára, csak pár perc használat: a minőség a képeket, videókat, nem kiemelkedő, nem alkalmas egy magával ragadó élmény megakadályozza, hogy sok virtuális valóság szemüveg több, mint pár másodperc.

A virtuális valósággal való munka

A hibák, hogy abban az időben, megszüntették, vagy a folyamatban lévő megszüntetése, így most már tudjuk használni VR játszani, vagy nézni videókat, és azt mutatja, 360 fok egy nagyon izgalmas és elfogadható elég. Az elkövetkező években azonban újabb előrelépésre kell számítanunk, amely lehetővé teszi, hogy a virtuális valóságot számos műveletre és több területre is felhasználják, nem csak szórakozásra. A VR, például annak érdekében, hogy megtanulják a kézműves, annak érdekében, hogy felkészüljenek a műtét, vagy annak érdekében, hogy vizsgálja meg a házat eladó a kényelem otthon vagy az irodában egy ingatlanügynökség. Tehát mit kell várni VR a közeljövőben.

Tapintható szabályozók

A természetes lépés, hogy a virtuális valóság kell, és megpróbálja, hogy végre egy vezérlő, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy még “touch” mit látnak a különböző izgalmas filmeket. Részben már több gyártó gyártott speciális szabályozók, hogy viselje az alkar, mint látható, még az Oculus Quest, amely lehetővé teszi számunkra, hogy a nyomás, rezgés, valamint egy sor mozgások feldolgozni, amit látunk a viewport, de mindenekelőtt, hogy az első tapintható benyomás tárgyak szembesülnek VR. Ezek azonban még mindig eszközök a fejlődés legkorábbi szakaszában, amelyek aligha tudják az emberi elmét olyan erős és közvetlen érzelemmé változtatni, mint az érzés. Megtéveszteni az agyat a látással valójában sokkal könnyebb.

A jövőben, VR kesztyű lesz sokkal kevésbé ” invazív”

A jövőben azonban elköszönünk, hogy nagy teherbírású hordható szabályozók, vagy a kis eszköz, hogy lesz szorítva a kezem, hogy válaszokat, mint rezgés, vagy egy érzés, a hő, illetve hideg attól függően, hogy mi kapcsolatot. Jelenleg számos vállalat olyan nem érintkező szenzorokkal kísérletezget, amelyek érzékelik a kezünk mozgását, ezért lehetővé teszik számunkra, hogy tárgyakat mozgassunk, és fizikai vezérlők használata nélkül lépjünk a virtuális valóságba. Először is, akkor valószínűleg látni számos további kamerák, hogy kell elhelyezni előttünk, amikor használjuk, elmerülünk a virtuális valóság, de néhány év múlva ezek az érzékelők kerülnek közvetlenül a néző, aki így képes lesz megérteni a szándékainkat egyszerű mozgása a kezeink. Ami a tapintási érzéseket illeti, számos gyártó teszteli az egyszerű kesztyűket, amelyek számos értékelést kínálnak a virtuális valóságban tetteink alapján.

Foveated renderelés

Az elmúlt években a fűszeres renderelés kifejezés volt a legkeresettebb innováció a különböző néző gyártók VR. Miről beszélünk? Egyszerű szemkövetés, hogy “emberi” képek jelennek meg a virtuális valóságban. A természet, az emberi szem összpontosít, amit úgy néz ki, központilag, míg a különböző tárgyak az oldalán továbbra is kevésbé éles. Ehelyett, a jelenlegi VR technológia, a használt képek kerültek olyan éles minden szögben, ami egy erős elidegenedés az emberi agy. Annak érdekében, hogy az élmény a lehető legtermészetesebb legyen, a jövő nézőinek lesz egy belső szemkövető szenzoruk, hogy megértsék, mit nézünk fix és középre állítva, és ennek megfelelően módosítsák a kép élességét. Jelenleg csak az Oculus Quest-en van látható renderelés, de fix nyomon követés, azaz csak a központi kép van fókuszban természetesen, ami azt jelenti, hogy ha megfordulunk, nem lesz ugyanaz az érzésünk.

Reális avatarok – VR avatar

Itt élveztük VR, feltárása ismeretlen világok, játék, vagy látogató távoli Emlékművek, de a jövőben virtuális valóság lesz valami, a második valóság, amelyben képesek leszünk kölcsönhatásba lépni az ember. Mi? Egyszerű, köszönhetően az ultra-reális avatarok. Ebben a pillanatban, az avatarok a virtuális valóság nagyon rajzfilmszerű, emlékeztet minket a videojátékok, de a jövőben fogjuk látni a számítógépes grafika egy személy azonos velünk. Ily módon, akkor hozzon létre virtuális terek, ahol lehet csevegni, megvitatni, vagy egyszerűen kövesse az esemény együtt, akkor is, ha azok elválasztják kilométerekre egymástól. És képzeld el, hogy megérinteni a korábban leírt kesztyűket, egy másik személynek az avatarján keresztül, egy teljes forradalom lenne az emberi kapcsolatok terén.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Erdemes Vasarolni
Erdemes Vasarolni